Skogsknopp 1-2 år

knopp-nya.jpg Den meningsfulla leken

Här går barn mellan 1-2 år. I den här åldern är det de små sakerna som är mest intressant. Det kan vara en liten myra eller larv på stigen upp till skogen, en liten sten i handen eller en fågelbajsfläck. Allt är vi nyfikna på, det ska undersökas med allt, både fingrar, näsa, ögon, öron och munnen. I skogen är vi på förmiddagarna och där får vi utlopp för vår rörelseglädje och kan öva på att klättra upp, krypa under, hoppa över och försiktigt hålla myran på fingret. Vi leker i skogen. Där kan vi tex hitta ett hus under granen, gå ut och gå med hunden (dra en pinne som är bunden i ett snöre), öppna affär där vi kan köpa glass (pinne med ett löv i toppen). Vi blir förstås hungriga av all rörelse och den friska luften, därför har vi med oss matsäck hemifrån med smörgås och dryck.

Samling

På vår samling under tallen sjunger vi och berättar sagor eller andra berättelser. Det kan vara berättelsen om "Ekorren satt i granen" som vi sedan sjunger om. Lunchen äter vi inne eller ute efter kall eller varm väderlek. Sedan vilar vi inne.

Skogsknoppspasset

En gång i veckan har vi skogsknopp. Då delar vi oss i två mindre grupper och går till en annan plats i skogen. Knoppdockan hjälper oss att upptäcka nya roliga saker i naturen som t ex aj-trädet (granen). Hur känns stenen? (varm eller kall?) Vi samlar ihop några kottar i olika storlek som förvandlas till bockarna i "Bockarna Bruse-sagan".