google-site-verification=UGD65sHZihCA9LDBn5ggKlsAuL7EK8hYbTqjU5_64KY
Sidhuvudbild

Traditioner

Julgransplundring

En dag i början av januari dansar vi ut julen. Granen står mitt på gården. Efter dansen kastar vi granen över staketet. Som avrundning blir det fiskdamm.

Laggeloppet

Lagge.jpg När snön tillåter har vi ett Laggelopp. Där åker barnen skidor på ett spår runt gården eller annan lämplig plats. Under loppet har barnen nummerlapp och serveras blåbärssoppa. Efter loppet belönas alla med medalj.

Påsk

Under påskveckan pratar vi om gamla traditioner och seder. En dag då alla som vill är påskkärringar serveras påsklunch oftast ute. Men om inte vädret tillåter är vi inne och får ta för oss av de goda påskrätterna. Vi får också besök av en påskkärring.

Vårstädning

Då går mullebarnen med heldagsmatsäck till Judarnskogen och städar tillsammans med många andra mullebarn. Där ser vi också teater med Mulle och Skräpmaja. Vi träffar Åke Återvinning som lär oss att sortera skräp. Sedan leker Mulle med alla barn innan lunch.

ake-atervinning-002.jpg

Vårfest

Vi har vårfest i vår skog för hela familjen. Där sitter alla med egna picknickar och njuter av att sommaren snart är här. Knopp-, Knytt- och Mullebarnen har små uppträdanden som blir mycket uppskattade av föräldrarna.

Övernattning

Som avslutning för mullebarnen övernattar vi i vår trygga skog. Kvällen är mycket rolig med äventyr och lägereld. Varje år har sin HEMLIGA "gröna tråd".

Midsommar

Midsommar-2012-017.jpg Midsommar firar vi genom att plocka blommor som vi gör en midsommarstång av. Sedan dansar vi runt stången innan vi äter god sommarluch.

Reflexspår

Under en höstkväll anordnar vi ett reflexspår i vår skog. Där får barnen tillsammans med föräldrarna lysa med ficklampa i spåret och hitta reflexer. När de kommit till slutet av spåret bjuds deltagarna på soppa över öppen eld och hembakat bröd.

Julmarknad med Luciatåg

Vi använder naturens skafferi; syltar, torkar, stöper ljus, bakar pepparkakor och knäckebröd enligt gamla traditioner. Vi tillverkar också olika saker av naturmaterial. Alla åldrar är engagerade på sina nivåer i arbetet. Det största jobbet gör våra mullebarn under hösten. Julmarknaden börjar med luciatåg. Sedan säljer barnen allt vi har gjort i små torgstånd och betalning sker med guldpengar (tiokronor) som i slutet av vårterminen blir kassa till mullebarnens Skansenbesök. Vi avslutar med tomtegröt inomhus.

Ny-bild.JPG

Julbordsbuffé

Vi lägger alltid upp julmat i form av ett dukat bord med många valmöjligheter av den goda julmaten.